Jonkheer Robert

Hier ben ik dan, Jonkheer Robert de 1e. Beter bekend als Robert Dries, 24 jaar en woonachtig aan ’t Saalkinck 14. Hier woon ik samen met mijn ouders Rudy en Ingrid, mijn broer Stefan en mijn zusje Eline. Ook heb ik een relatie met Lotte Kerkdijk uit Vroomshoop. Voor de mensen die mij nog niet zo goed kennen ga ik nu het één en ander over mijzelf vertellen. Om te beginnen iets over mijn studie. Na mijn vwo-diploma ben ik begonnen met de opleiding biomedische technologie aan de Universiteit Twente. Na een tijd kwam ik tot de conclusie dat dit te theoretisch voor mij was, dus ben ik over gestapt naar de hbo-opleiding werktuigbouwkunde. Ik zit in het 4e en tevens laatste jaar van de opleiding die ik volg aan het Saxion in Enschede. In begin 2018 ben ik voor een half jaar op kamers geweest in T(ch)ilburg. Dit om het studentenleven te ervaren en meer dan alleen Zenderen te zien. Na deze zes maanden kwam ik tot de conclusie dat ik toch het liefste mijn tijd in Zenderen door breng en was ik blij om weer terug te gaan. In mijn vrije tijd voetbal ik bij de eeuwige beloften van Zv4 als centrale middenvelder. Ook ben ik secretaris van de Volksfeesten Zenderen en ben ik actief als begeleider bij Jong Zenderen. Als bijbaan heb ik in de keuken bij Restaurant de Kloostergang gewerkt en hier is grotendeels mijn passie voor koken en lekker eten ontstaan. Afgelopen jaar heb ik de aankoop van de eeuw gedaan door een keramische houtskolen barbecue aan te schaffen. Ik vind het geweldig om hier als echte Bourgondiër een dag mee bezig te zijn en de lekkerste stukjes vlees te bereiden. Ik heb zo’n gevoel dat nu ik dit verteld heb, ik extra goed op mijn scepter moet letten, om te voorkomen dat ik straks geen 12 barbecues moet organiseren na dit carnavalsseizoen. Ook ben ik trotse mede-eigenaar van Kempie, de Volkswagen LT28 camper die ik samen met mijn kameraden heb gekocht en waar we in 2017 een eurotrip mee hebben gemaakt. Nu genoeg over mij, tijd om mij klaar te maken voor een geweldig jaar als jonkheer. Hoe werd ik hiervoor benaderd? In augustus was ik aanwezig op een feestje en werd ik gevraagd of ik Jonkheer wilde worden. In eerste instantie wist ik niet of ik dit serieus moest nemen. Je weet wel hoe dat gaat, wat lekkere biertjes en geouwehoer met elkaar. Ik moest lachen en wist niet of hij dit meende, ook de dag later schoot het steeds door mijn hoofd maar ik twijfelde nog steeds. Totdat Jordy mij hierover appte. Twijfelen was niet nodig, natuurlijk wilde ik dit! Voordat ik volmondig ja zei, heb ik dit eerst overlegd met mijn ouders en mijn vriendin. Mijn ouders waren erg enthousiast, maar mijn vriendin was misschien wel enthousiaster dan ikzelf. Ook over de Jonkvrouw hoefde ik niet lang na te denken, dat moest natuurlijk mijn maatje Anique worden. Na maanden voorbereidingen heb ik enorm veel zin in dit seizoen. Samen met alle leden van de carnaval, mijn vrienden, familie, mijn vriendin en mijn Jonkvrouw Anique gaat dit een fantastisch jaar worden!

Jonkvrouw Anique

Nou, daar zit ik dan… Nadenken over wat ik allemaal kan gaan opschrijven over mezelf. Ik kan me nog goed herinneren dat ik in juli tijdens de Volksfeesten in Zenderen werd benaderd door Marieke met de vraag of ik Jonkvrouw wilde worden voor het jaar 2018/2019. Hier werd ik een beetje door overrompeld en daarom moet ik eerlijk bekennen dat ik hier wel even een weekje over na moest denken, omdat ik dit graag wilde overleggen met mijn ouders. Ik ben natuurlijk al jaren lang een fanatieke carnavalsvierder, nadat ik 6 jaar dansmarietje ben geweest en aansluitend direct ben gevraagd om lid te worden van de jongerenraad was ik al snel erg enthousiast. Na een aantal overwegingen waren gelukkig mijn ouders het gelijk met me eens. Daarom heb ik volmondig ‘JA!’ gezegd! Maar wie werd mijn jonkheer? Ik begon te lachen, dit was voor mij eigenlijk niet echt een vraag, maar een weetje! Er was maar één persoon die mij als jonkvrouw zou kiezen… Dat was mijn maatje Robert. We hebben er in het verleden vaak grapjes over gemaakt en nu wordt die ‘droom’ ook nog werkelijkheid! Toen begon het, Robert en ik hebben een geheim voor heel Zenderen! Mijn familie, beste vrienden en vriendinnen en collega’s mochten hier niks over weten. Alle voorbereidingen wat betreft de opkomst op 14 december 2018 gingen geheel stiekem en soms vond ik het ook nog best spannend! Tijdens een aantal geheime afspraken moesten we bij elkaar komen om een aantal zaken te overleggen: we moesten kleuren en stof uitkiezen voor het pak van Robert, ik moest gaan bepalen wat ik aan wilde dit hele carnavalsjaar… Dat is allemaal nog moeilijker dan ik dacht. Maar we zijn trots op hoe we ons mogen presenteren als de nieuwe hoogheden van Jongerenraad de Draejpiepers! Met dank aan Marieke, Jordy en Emmy, zij hebben ons hier fantastisch in begeleid. Maar nu zal ik mezelf even gaan voorstellen; Ik ben Anique Ebbers, ik ben 23 jaar oud en woon met mijn ouders René en Renate Ebbers en mijn broer Luc aan de Lidwinaweg in Zenderen. Nadat ik de opleiding maatschappelijke zorg heb afgerond op het ROC van Twente in Hengelo heb ik een jaar bij Kinderopvang Duimelot gewerkt. Toen ik had besloten om weer naar school te gaan heb ik 9 maanden op het Saxion in Enschede de opleiding Social Work gevolgd. Helaas kwam ik erachter dat dit niks voor mij was. Ik was even bij huis en mijn vader en ik spraken veel over de rijschool. Ineens wist ik het! Ik wilde ook rij-instructeur worden! Nou zei mijn vader, dat kan! Dus zo gezegd, zo gedaan! Tijdens de opleiding tot rij-instructeur, waar ik 3 à 4 dagen in de week voor naar Arnhem moest, ben ik ook terug bij mijn oude stageadres; Kinderdagverblijf De Drie Biggetjes in Hertme, dit vind ik ontzettend leuk en ik ben heel blij dat ik hier mag werken. Op 24 september 2018 was het dan zover! Mijn allerlaatste examen van de opleiding, en met trots mag ik zeggen dat ik dit in één keer heb gehaald! En wat was ik blij! Ik mocht mezelf ein-de-lijk ‘Rij-instructeur’ noemen! Trots als ik was ben ik gelijk aan de slag gegaan bij Autorijschool Ebbers! Dit carnavalsjaar: Met mijn fantastische Jonkheer Robert ben ik van plan om er een super geslaagd carnavalsjaar van te maken! Wij zijn allebei feestbeesten, zijn altijd in voor feestje, een drankje en een dansje! Dus we zijn ervan overtuigd dat dit helemaal goed gaat komen! Met natuurlijk Jongerenraad de Draejpiepers, de Doldraejers, onze familie, beste vrienden en alle andere mensen die dit jaar met ons carnaval vieren wordt dit een top jaar om in de toekomst nog vaak op terug te kijken! En dit alles onder het motto: Uitgerust met een bril en een kroon, zit dit duo komend jaar op de Draejpiepers-troon!
Uitgerust met een bril en een kroon, zit dit duo komend jaar op de Draejpiepers-troon!
TOP